Последвайте Гласове в Автор: Тобиас Хаймбах, Ако погледнете кадри от войната в

...
Последвайте Гласове в Автор: Тобиас Хаймбах, Ако погледнете кадри от войната в
Коментари Харесай

Бизнес инсайдер: Германската армия разполага с боеприпаси най-много за два дни война

Последвайте " Гласове " в 
Автор: Тобиас Хаймбах, 

Ако погледнете фрагменти от войната в Украйна, ще видите още веднъж и още веднъж интензивността, с която се водят боевете. По-специално, артилерията на двете страни обстрелва непрекъснато позициите на съперниците. Един отчет от лятото демонстрира какъв брой интензивни са боевете. Само четири седмици откакто Бундесверът достави  на украинците, въоръжените сили на страната оповестиха, че дулата към този момент са износени. Непрекъснатият огън има своята цена.
Ако на Германия ненадейно ѝ се наложи да се пази във война, този проблем съвсем несъмнено няма да възникне. Причината: Германия разполага с муниции единствено за един или два дни война. Това се удостоверява от представители на оръжейната промишленост, специалисти и политици в региона на защитата в Бундестага. По този метод Германия изостава доста от своите задължения. Според условията на НАТО запасите би трябвало да са с дълготрайност минимум 30 дни.
Проблемът е прочут от години, като даже образованието и тренировките са потърпевши. От известно време бойците се оплакват неприятното им равнище. Освен това Германия доставя на Украйна и муниции. Колко са те, можете да наблюдавате на уеб страницата на немското държавно управление. Наред с други неща, това включва:

167 000 броя муниции за пистолети;
1 592 артилерийски боеприпаси калибър 155 мм;
255 артилерийски боеприпаси Vulcano 155 mm;
30 000 боеприпаси калибър 40 мм.
При дефицит на муниции във време на непрекъснати доставки (за Украйна), първата мисъл е, че бързо би трябвало да се поръчат нови. Но това явно към момента не се случва. Ханс Кристоф Ацподиен, основен изпълнителен шеф на Федералната асоциация на немската промишленост за сигурност и защита (BDSV), бие паника пред Business Insider: " Разбира се, тази ситуация няма да се усъвършенства, в случай че боеприпасите от запасите на Бундесвера бъдат изнасяни, а в същото време не се правят съответните поръчки към индустрията ".
Ева Хьогл, комисар на немския Бундестаг по въпросите на въоръжените сили, споделя пред Business Insider какъв брой муниции в действителност липсват: " Само за закупуване на муниции ще са ни нужни спомагателни 20 милиарда евро. В същото време няма задоволително хранилища. Това демонстрира, че трябва да се поставят огромни старания в тази посока. " Според някои специалисти до 2030 година ще е нужен общ пакет от до 30 милиарда евро. Въпреки това боеприпасите би трябвало да бъдат платени от настоящия бюджет за защита, а не от специфичния фонд.
Хьогл предизвестява: " За да се обърне наклонността на липса на муниции са нужни мерки на доста равнища. " Тя име поради суровините, личния състав и инфраструктурата, само че също по този начин и процедурите, процесите, структурите, компетенциите и отговорностите. Според нея нещо би трябвало да се промени, " с цел да може да се реализира цялостна оперативна подготвеност ".
Дори депутати от ръководещата коалиция призовават за повече скорост
Именно процедурите и администрацията във въоръжените сили нервират отбранителната промишленост във връзка с снабдяването с муниции. Представители на промишлеността оповестяват, че след нахлуването на Русия в Украйна те са предложили да създават по-бързо и повече, да вземем за пример да преминат към трисменен режим на работа в заводите. Досега обаче не са постъпили обилни поръчки. Министерството на защитата и службата за публични поръчки на Бундесвера се двоумят.
Членовете на Народното събрание и представителите на индустрията също предизвестяват, че индустриалните мощности в индустрията би трябвало да бъдат запълнени бързо. Поради войната в Украйна, цяла Европа поръчва, а търсенето пораства по-бързо, в сравнение с могат да се разширят индустриалните обекти. Ако Германия чака прекомерно дълго, ще се озове на края на опашката с поръчките си.
Колебливите дейности на Министерството на защитата и на службата за публични поръчки на Бундесвера също провокират недоумение в обединението. Членове на Народното събрание клатят глава, че въпросът не се придвижва по-бързо. " Трябва най-сетне да ускорим темпото ", споделя народен представител от обединението.
19 плана, планувани до края на годината
В последна сметка, както научи Business Insider,, че до края на годината са планувани 19 плана, така наречените " 25 милиона шаблона ". Те ще бъдат употребявани за пускане на планове за публични поръчки за Бундесвера. Предстои да бъдат закупени муниции за няколко от тях, в това число разнообразни интелигентни и далекобойни гранати за самоходната гаубица 2000, както и 30-милиметрови муниции за бойната машина " Пума ".
Бюджетът за закупуване на муниции също би трябвало да бъде повишен. Досега за тази цел е заделен един милиард евро, като сега има предложение тази сума да бъде увеличена с 237 милиона евро, а някои депутати даже приказват за спомагателни 500 милиона евро. Но даже и това е прекомерно малко, с цел да се реализира набелязаната от самите тях цел разноските по това перо да набъбнат от 20 на 30 милиарда евро до 2030 година
Източник: 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР